Dialoog-retraite op Savita

WAAR GAAT HET OVER
Vier dagen oefenen en spelen met samen in dialoog zijn. Leren luisteren, naar jezelf en naar elkaar. Jezelf de ruimte geven voor alles wat er in je leeft. Ervaren dat anderen aandacht aan jou willen geven en echt naar je luisteren. Leren kijken en luisteren naar jezelf zonder oordeel te hebben. In contact zijn of komen met je diepste verlangens en voelen wat dat voor je betekent. De ervaring hebben, dat je helemaal mag zijn wie je bent, dat dat goed is. Ervaren dat je ook helemaal jezelf mag zijn in het contact met anderen. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent. De aandacht en erkenning door anderen leren toelaten. Opmerken wanneer je te snel in de reactie schiet en hoe je daar anders mee om kunt gaan. De moed vinden om werkelijk je eigen weg te gaan en voluit jouw leven te leven. Je kunt gedurende de retraite aan een eigen vraag of thema werken, waarover je meer duidelijkheid wilt krijgen. Of je kunt je laten verrassen door wat de retraite je brengt, door wat er in het moment zelf in jou of in de groep naar voren komt.

PROGRAMMA
Aankomst op zondagmiddag. Zondagavond: kennismaking en start programma. Maandag t/m donderdag: dialoogprogramma van 09:30 tot 13:00 uur. ’s Middags en ’s avonds vrij voor wandelen, natuurbeleving of wat je zelf wilt. We houden dialoogcirkels, doen dialoogoefeningen, soms alleen, in kleine groepen of in de grote groep. Tijd voor persoonlijke en gezamenlijke reflectie. Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers. Als je belangstelling hebt om mee te doen kun je dat laten weten op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Zodra er weer voldoende belangstellenden zijn ga ik in overleg met jullie nieuwe data plannen.

KOSTEN
De prijs van de retraite is 325 euro. Om deelname mogelijk te maken voor mensen, voor wie dat bedrag een bezwaar is, misschien vooral in deze tijd, is er nu de mogelijkheid een keus te maken uit drie tarieven: 325 euro, 250 euro of 175 euro. Je kunt zelf beslissen welk tarief voor jou passend is. Naast de prijs van de retraite betaal je verblijfkosten op Savita (€ 50,-= per nacht all-in). Informatie, ook over reismogelijkheden, op www.savita.nl

BEGELEIDING
Kees Voorberg (1947) is psycholoog, dialoogbegeleider en coach. Hij begon in 2002 met dialoog te werken en verzorgde samen met Eelco de Geus van 2008 tot 2014 de opleiding Dialoogprocesbegeleiding. Ze schreven daar samen een boek over: ‘In Dialoog. Relatie-kwaliteit als bron van vernieuwing’. Kees werkte met dialoog in bedrijven en overheidsorganisaties, in de volkshuisvesting en in het onderwijs, bij allerlei projecten, intercultureel, interreligieus, e.a. Tegenwoordig richt hij zich op de toepassing van dialoog bij persoonlijke en spirituele ontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Zijn overtuiging is dat ieder mens uniek is, en dat het onze uitdaging is onze eigen weg in het leven te vinden en die te volgen, wat anderen daar ook van mogen vinden. Door onze eigen weg te gaan vinden we niet alleen voldoening in ons leven, maar leveren we ook de waardevolle bijdrage, die alleen wij kunnen leveren.

MEER INFORMATIE
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.keesvoorberg.nl