Skip to main content

AGENDA

25 maart - 1 juli | Dialoog ervaren | Vlaanderen

header uitnodiging deep dive2

Ervaar de kracht van dialoog

De dialoog biedt een veilige bedding voor een gesprek over actuele vraagstukken. Een dialoog is geen debat of discussie, wel een openhartig onderzoek. Verschillende belevingen, visies en ideeën vullen elkaar aan. Je hoeft het niet met de ander eens te worden, je leert elkaar beter begrijpen.

Stilte is een voorwaarde om te komen tot een authentiek gesprek en nieuwe antwoorden. Je spreekt vanuit persoonlijke ervaring, beoefent de kunst van het luisteren en neemt de tijd om binnen te laten komen wat de ander zegt.

Dialoog-gesprekken zijn bijzonder waardevol in een tijd van maatschappelijke vernieuwing en cultuurverandering. Ze versterken sociale veerkracht en voeden de zorg voor elkaar en de komende generaties.

Waerbeke nodigt je uit op een ontdekkingsreis met een vaste groep van maximaal 15 personen:

  • je leert principes en praktische werkwijzen voor dialogisch leven, werken en co-creëren,
  • je ervaart diepgaand wat dialoog betekent voor jou en je maatschappelijk engagement,
  • je maakt kennis met andere dialoogpioniers in een open leerruimte,
  • je beschikt over handvatten voor het werken met dialoog in je eigen praktijk,
  • je krijgt voldoende basis om eventueel nadien een opleiding als dialoogprocesbegeleider aan te vatten.

Dit leertraject staat open voor iedereen die de kracht van dialoog wil ervaren en gelooft in het belang van de maatschappelijke inzetbaarheid ervan. Er is geen voorkennis vereist.

Dialoog-gesprekken (nieuwe reeks) wordt opnieuw begeleid door Kees Voorberg, dialoogprocesbegeleider en mede-oprichter van het Dialoog Netwerk Nederland. Hij schreef samen met Eelco de Geus het boek In dialoog dat binnenkort bij Waerbeke verschijnt.

data
vrijdag 25 maart 2022 van 11u tot 17u
vrijdag 8 april 2022 van 11u tot 13u en van 14u tot 16u (online)
vrijdag 29 april 2022 van 11u tot 17u
vrijdag 20 mei 2022 van 11u tot 17u
vrijdag 10 juni 2022 van 11u tot 13u en van 14u tot 16u (online)
vrijdag 1 juli 2022 van 11u tot 17u

Tussen de bijeenkomsten door is er gelegenheid om elkaar in kleinere groepen te ontmoeten om de dialoog-ervaring te verdiepen en met elkaar te oefenen. Naar keuze live of online.

locatie
Geuzenkasteel
Hogeweg 156
9506 Overboelare (Geraardsbergen)
Geuzenkasteel zw w lr

Je kan deze plek bereiken met de wagen of opgehaald worden aan treinstation Geraardsbergen. Samen rijden wordt aangemoedigd.

prijs € 475 (vrij van BTW), inclusief boek 'In dialoog' en ander cursusmateriaal, vegetarische lunch & drinks tijdens de dagsessies. Deelnemers engageren zich voor de volledige cyclus.

Indien de deelnameprijs een drempel vormt, kan je ons hierover contacteren via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
schrijf je vandaag nog in!
INSCHRIJVEN

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  |  015 - 28 55 219  |  Glazenmakerstraat 19  |  2645 KX Delfgauw   kleine facebook   linkedin grijs