AGENDA

24 SEPTEMBER
Zoomcall Dialoognetwerk Nederland

1 NOVEMBER
Live ontmoeting Dialoognetwerk Nederland

 

24 SEPTEMBER

Human Design & Dialoog
effectieve instrumenten in de crisis

Het Human Design Systeem beschrijft niet alleen het design van mensen, dieren & planten maar ook het design van evolutionaire tijdperken.

Net als het individuele design van een mens heeft het design van een tijdperk en een heel specifiek onderwerp, dat speciale uitdagingen en evolutionaire mogelijkheden met zich meebrengt. Zo’n tijdperk raakt ons als achtergrondmuziek en beïnvloedt het leven op aarde aanzienlijk. Tijdens een verandering van tijdperk, die ongeveer elke 400 jaar plaats vindt, veranderen wereldwijde onderwerpen als gevolg van de dramatisch veranderende ‘kosmische achtergrondfrequentie’. Daarom is de periode van enkele decennia, die voorafgaat aan een tijdperkwisseling, een tijd van wereldwijde crises voor mensen. Veel aspecten van het ‘normale dagelijkse leven’, sociale en culturele aangelegenheden, die al eeuwen en generaties een gewoonte zijn, verdwijnen en kunnen niet langer door menselijke inspanning worden gehandhaafd.

Op woensdag 19 augustus om 19:30 geef ik samen met Julia de Geus (www.vielfaltimeinklang.org) een zoomsessie (lezing + dialoog) over dit thema en over de vraag hoe Human Design en Dialoog ons kunnen helpen om op een vredige en effectieve manier te leven in tijden van crisis. Aanmelding en informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Voor deze avond zouden wij graag een donatie van € 20.- vragen. Als jij deel wilt nemen, wil je dan dit bedrag als aanmelding overmaken op Julia de Geus IBAN: AT243266700000056747 BIC: RLNWATWWPRB

23 tm 27 augustus

Dialoog-retraite op Savita

BEGELEIDING: KEES VOORBERG

WAAR HET OVER GAAT
Een week lang oefenen en spelen met samen in dialoog zijn. Leren luisteren, naar jezelf en naar elkaar. Jezelf de ruimte geven voor alles wat er in je leeft. Ervaren dat anderen aandacht aan jou willen geven en echt naar je luisteren. Leren kijken en luisteren naar jezelf zonder oordeel te hebben. In contact zijn of komen met je diepste verlangens en voelen wat dat voor je betekent. De ervaring hebben, dat je helemaal mag zijn wie je bent, dat dat goed is. Ervaren dat je ook helemaal jezelf mag zijn in het contact met anderen. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent. De aandacht en erkenning door anderen leren toelaten. Opmerken wanneer je te snel in de reactie schiet en hoe je daar anders mee om kunt gaan. De moed vinden om werkelijk je eigen weg te gaan en voluit jouw leven te leven. Je kunt gedurende de week aan een eigen vraag of thema werken, waarover je meer duidelijkheid wilt krijgen. Of je kunt je laten verrassen door wat de week je brengt, door wat er in het moment zelf in jou of in de groep naar voren komt.

PROGRAMMA
Aankomst op zondag 23/8 vanaf 3 uur. Zondagavond: kennismaking en start programma. Maandag t/m donderdag: dialoogprogramma van 09:30 tot 13:00 uur. ’s Middags en ’s avonds vrij voor wandelen, natuurbeleving of wat je zelf wilt. We houden dialoogcirkels, doen dialoogoefeningen, soms alleen, in kleine groepen of in de grote groep. Tijd voor persoonlijke en gezamenlijke reflectie. Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers. Daarna wachtlijst. Aanmelden tot uiterlijk 1/8 op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Je ontvangt een bericht of er nog plaats voor je is.

KOSTEN
De prijs van de retraite is 325 euro. Om deelname mogelijk te maken voor mensen, voor wie dat bedrag een bezwaar is, misschien vooral in deze tijd, is er nu de mogelijkheid een keus te maken uit drie tarieven: 325 euro, 250 euro of 175 euro. Je kunt zelf beslissen welk tarief voor jou passend is. Naast de prijs van de retraite betaal je 225 euro verblijfkosten op Savita (voor verblijf tot vrijdagochtend). Informatie, ook over reismogelijkheden, op www.savita.nl

BEGELEIDING
Kees Voorberg (1947) is psycholoog, dialoogbegeleider en coach. Hij begon in 2002 met dialoog te werken en verzorgde samen met Eelco de Geus van 2008 tot 2014 de opleiding Dialoogprocesbegeleiding. Ze schreven daar samen een boek over: ‘In Dialoog. Relatie-kwaliteit als bron van vernieuwing’. Kees werkte met dialoog in bedrijven en overheidsorganisaties, in de volkshuisvesting en in het onderwijs, bij allerlei projecten, intercultureel, interreligieus, e.a. Tegenwoordig richt hij zich op de toepassing van dialoog bij persoonlijke en spirituele ontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Zijn overtuiging is dat ieder mens uniek is, en dat het onze uitdaging is onze eigen weg in het leven te vinden en die te volgen, wat anderen daar ook van mogen vinden. Door onze eigen weg te gaan vinden we niet alleen voldoening in ons leven, maar leveren we ook de waardevolle bijdrage, die alleen wij kunnen leveren.

MEER INFORMATIE: Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Website: www.keesvoorberg.nl

SEPTEMBER-NOVEMBER

Living Your Design in Dialoog

Online- cursus met Julia de Geus en Kees Voorberg

De cursus 'Living Your Design- in Dialoog' is een mooie kans om dieper in jouw persoonlijke proces met je eigen design te duiken. In een groep zijn we onderweg om ons design te leven en met elkaar op basis van ons design in relatie te zijn.

We wenden ons tot de mechanica van ons eigen type evenals de mechanica van de andere typen. De open centra, hun wijsheids- potentieel en onze overlevingspatronen worden ook besproken. Het begrip dat ontstaat door de verschillen te erkennen, voedt het respect voor onszelf en voor de mensen die ons na staan en biedt effectieve ondersteuning voor bewuste communicatie in het dagelijks leven. We benaderen de complexe inhoud zowel op het niveau van mentaal begrip als op de directe ervaring door middel van oefeningen en door in dialoog met elkaar authentieke communicatie te oefenen. De cursus is en uitnodiging om bij jezelf thuis te komen en ‘gewoonweg jezelf te zijn'.

De LYD-cursus omvat 16 werkuur en is in de eerste plaats een krachtige persoonlijke ervaring. Voor mensen die binnen het Human Design Systeem willen blijven leren, is het ook de eerste bouwsteen van de diverse opleidingsmogelijkheden.

Julia de Geus

Julia de Geus (emotioneel manifesting Generator) leeft samen met haar familie in het Wienerwald in ‚Klein Meran’, centrum van ontmoeting & persoonlijke ontwikkeling. Haar werk als Counselor is vooral gebaseerd op haar onderzoek om het Human Design Systeem door dialogisch-systemische procesbegeleiding in de levende ervaring te brengen.

Kees Voorberg

Kees Voorberg (G-projected Projector) een van de grondleggers van het dialogisch werk in Nederland. Samen met Eelco de Geus schreef hij “In Dialoog. Relatie-kwaliteit als bron van vernieuwing”. Hij is ook intensief met Human Design bezig, zowel met zijn persoonlijk experiment als met de begeleiding van anderen.

Tijd:
zaterdag 12.09 van 10:00 -14:30,
woensdag avonden: 23.09., 07.10., 21.10. & 04.11. 19:00 -21:00,
zaterdag 14.11. 10:30 -14:30

Voorwaarde:
Kennis van jouw Design: type, strategie, en innerlijk autoriteit & en beetje ervaring met het experiment ermee

Kosten:
In deze bijzondere tijd is het ook onze wens om zorgvuldig om te gaan met financiële vergoedingen. We hebben twee wensen: dat we onze inkomsten uit ons werk kunnen halen en dat elk deelnemer, ook degene die het financieel nu moeilijk heeft, kan deelnemen.

Ons voorstel voor een coherente tegenwaarde ligt tussen de € 300 en € 600 totale prijs. Dit brede aanbod maakt het mogelijk voor mensen die het financieel niet gemakkelijk hebben om deel te kunnen nemen - zonder gestresst te raken – en vraagt van mensen met financiële stabiliteit om meer te betalen. We vragen jou om het bedrag te kiezen dat voor jouw gevoel en kloppend bijdrage is (€300, €450 of €600) en vertrouwen erop dat wij allemaal in evenwicht kunnen zijn.

Aanmelding: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.